Decizia sufletului

annunciazione

Dragi cititori,

Sunt fericită să fiu din nou împreună cu voi. Continuăm împreună drumul nostru, către o înţelegere  tot mai profundă a vieţii lui Dumnezeu în noi. În această lună vă propun un mesaj în care Spiritul Sfânt vorbeşte despre necesitatea deciziei pentru adevăr, şi despre consecinţele pe care le comportă lipsa acestei decizii. Cred că aceste cuvinte ne privesc pe toţi îndeaproape, pentru că în fiecare zi suntem nevoiţi să alegem între bine şi rău, între adevăr şi minciună. Pare că viaţa ne obligă să jucăm o interminabilă partidă de şah, în care e de vitală importanţă a face mutarea justă, a alege pe ce drum o apuci: calea lui Dumnezeu, o cale pe care o gândim noi, sau, şi mai rău, calea pe care satana ne-o sugerează, în mii de moduri şi cu mii de tentaţii. Nu ne rămâne decât să ne oferim pe noi înşine lui Dumnezeu, prin Inima Neprihănită a Mariei, pentru a fi călăuziţi pas după pas spre alegerea justă, care ne duce şi la transformarea vieţii.

Nu mă lungesc asupra acestor puncte, despre care am tratat pe larg în cărţile precedente. Vă încredinţez, deci, cuvintelor Spiritului Sfânt care e adevărata călăuză a vieţii voastre. Vă salut cu mult drag şi rămân unită cu voi în rugăciune.

 

Mesajul Spiritului Sfânt din 23 mai 1999:

„V-am vorbit despre intimitatea sufletului vostru pe care Dumnezeu o respectă. Există o intimitate în bine, şi o alta în rău, în funcţie de alegerile voastre; să ştiţi că Dumnezeu le respectă pe amândouă şi nu vă forţează niciodată. Eu iluminez intimitatea voastră, acest spaţiu profund al vostru, pentru a vă face  conştienţi de ceea ce nu funcţionează în voi. Există multe mecanisme care vă scapă, însă eu vi le pot arăta dacă vă încredinţaţi mie. E un moment de mare har pentru voi, atunci când vă puteţi vedea mizeria şi înţelegeţi ceea ce trebuie să faceţi pentru a depăşi păcatul, mizeria, întunericul.

De aici însă iau naştere şi suferinţele voastre; când vă pun în faţa adevărului suferiţi, pentru că vă daţi seama că trebuie să muriţi pentru voi înşivă, egoismului vostru. Aici se despart drumurile: unii se decid pentru Dumnezeu şi suferinţa lor devine purificare care dă roade şi duce la renaştere, până la a deveni creaturi noi. Alţii Îl refuză pe Dumnezeu şi suferă în faţa adevărului; însă această suferinţă nu e purificare ci furie, refuz, agresivitate. Aceştia, cu toate că suferă ca şi ceilalţi, nu suferă pentru cauza binelui ci pentru cauza răului, fiindcă au devenit duşmanii lui Dumnezeu. Cei care luptă împotriva lui Dumnezeu suferă; nu Dumnezeu îi face să sufere, ci adevărul pe care îl resping şi care strigă în ei.

Dacă aţi şti cât suferă cei care în mod conştient Îl refuză pe Dumnezeu! Sufletul lor strigă pentru că ar vrea să trăiască adevărul pe care îl intuieşte în sine, şi nu poate. Trebuie să înţelegeţi că Dumnezeu a pus în voi sămânţa adevărului pentru că sunteţi fii ai lui Dumnezeu, creaţi de El, mântuiţi şi sfinţiţi. Această sămânţă nu poate fi sufocată cu totul niciodată; oricât s-ar strădui omul, ea reîncolţeşte; aţi fost creaţi pentru a trăi în adevăr. De aceea, cei care Îl resping pe Dumnezeu suferă, şi, în acelaşi timp îşi pun lor înşişi piedici, refuzând să-şi schimbe modul de viaţă, să moară faţă de sine: într-un cuvânt, refuză crucea.

Eu nu pot face altceva decât să vă indic drumul, însă nu pot decide în locul vostru. De aceea greşesc persoanele care-L roagă pe Dumnezeu să convertească sufletele. De aici se nasc şi multe dintre calomniile care se aud în lume: Dumnezeu nu-i converteşte pe cei răi, nu schimbă asta sau cealaltă. Dumnezeu ar putea face totul pentru că e atotputernic, însă vă lasă liberi, pentru ca în libertate să alegeţi calea voastră, în bine sau în rău, cu toate consecinţele pe care o astfel de alegere le comportă pentru voi înşivă şi nu numai; pentru că tot ceea ce voi spuneţi, faceţi şi gândiţi, se răsfrânge asupra întregii umanităţi.

Omul e liber din momentul concepţiei până în ultima zi a vieţii, şi nu numai. Dumnezeu respectă această libertate şi după viaţa pământească. În purgatoriu, sufletul poartă cu sine şi retrăieşte toate închiderile şi indecizia pe care le-a trăit pe pământ, aşa cum şi sufletele infernale poartă şi retrăiesc refuzul lor total faţă de Dumnezeu.

Omul refuză adevărul pentru că adevărul cere sacrificiu. Dacă adevărul e trăit, nu lasă niciodată omul indiferent, sau în starea în care se afla. De fapt, a trăi în adevăr înseamnă a fi gata în fiecare zi, în fiecare moment, pentru transformarea care, adesea e dureroasă, când este vorba de a lăsa afectele false, comoditatea, compromisurile şi trădările. Acest lucru e solicitant, şi stă la baza refuzului adevărului. Cu toate astea, cine refuză adevărul încearcă mereu să găsească justificări pentru refuzul său, pentru a reduce la tăcere acel strigăt interior care rămâne pentru veşnicie, care rămâne până şi în cei osândiţi. Acest tânjet după adevăr rămâne pentru că e imprimat în fiinţa voastră, creată după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu care este Adevăr. De aceea omul caută justificări, pentru a-şi reduce la tăcere sufletul.

Justificările merg mereu într-o direcţie obligată, şi anume înspre a-i învinovăţi pe ceilalţi. Justificarea extremă ajunge la a-L învinovăţi pe Dumnezeu; a-I imputa lui Dumnezeu suferinţa care derivă din refuzul adevărului. Astfel, cei care l-au ales pe Satana, consacrându-i-se (şi nu sunt puţini) adeseori afirmă că L-au respins pe Dumnezeu pentru că Dumnezeu n-a făcut nimic pentru ei. Niciunul din ei nu vă va spune că a refuzat adevărul având deplina libertate de a alege. Nu de puţine ori, însă, puteţi auzi astfel de afirmaţii şi din gura multor creştini, care spun că cred, şi fac mari opere de caritate, însă atunci când îi ajunge vreo nenorocire, dau vina pe Dumnezeu, reproşându-i şi binele făcut în numele Lui. În final, justificarea cea mai mare constă în a-L învinui pe Dumnezeu.

Eu vă spun că a se împotrivi cu ostinaţie adevărului, a deforma adevărul, a se preface că nu-l vezi dând vina pe Dumnezeu, e un păcat mare împotriva Spiritului Sfânt.

Eu operez în fiecare din voi pentru a-l ilumina, pentru a-l îndrepta spre Isus Cristos care e Calea, Adevărul şi Viaţa, şi pentru a vă face să vă amintiţi învăţătura Sa. Dacă vă deschideţi şi vă încredinţaţi cu totul Mie, veţi fi capabili să alegeţi adevărul, mereu şi în orice circumstanţă. De aceea, nu există nici o justificare pentru cel care Îl refuză pe Dumnezeu, pentru că eu dăruiesc fiecăruia harul pentru a face paşii corecţi, proporţional cu structura sa, cu capacităţile sale, cu misiunea sa. Nu există niciun suflet care să fie lăsat de mine fără ajutor, fără claritate, fără impulsuri; dacă aş face asta, aş înceta să-mi împlinesc lucrarea.

Adeziunea la adevăr vă conduce la deplina realizare, întrucât fiecare impuls pe care eu îl transmit sufletului vostru tinde să vă facă să progresaţi. Cu cât progresaţi, impulsurile mele devin tot mai puternice şi mai clare, cresc în raport cu răspunsul vostru. Dacă însă nu sunteţi dispuşi să parcurgeţi drumul, dacă sunteţi leneşi spiritual, vă puneţi piedici de unii singuri, pentru că nu-mi permiteţi să vă conduc înainte şi să amplific impulsurile mele in voi.

Lipsa voastră de decizie de a trăi adevărul provoacă suferinţe şi celor care doresc cu seriozitate să se apropie de Dumnezeu. De fapt, voi sunteţi în comuniune unii cu alţii, şi toţi oamenii sunt legaţi între ei, astfel că indecizia unuia determină şi în alţii imobilitatea sau dificultatea de a înainta. Dacă toţi ar răspunde impulsurilor mele, cu siguranţă umanitatea s-ar afla la un cu cu totul alt nivel.

Eu nu vă abandonez, vă urmez în fiecare moment şi contez pe voi. Doresc să vă indic calea către Preasfânta Treime în a Cărei viaţă se împlineşte realizarea misterului iubirii.

Vă binecuvântez în numele Tatălui, al Fiului şi al Spiritului Sfânt”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s