Dragi fraţi şi surori,

continuăm să ne rugăm pentru voi, toţi. Împărtăşim cu voi toţi ceea ce trăim, pentru ca Chipul lui Dumnezeu să strălucească peste întreaga omenire.

Afirmăm şi acum ceea ce am mărturisit alte dăţi: acţiunea Dumnezeului Trinitar şi Unic se exprimă zi de zi tot mai puternic. Dumnezeu, în iubirea Sa, vrea să salveze şi să înalţe tot Universul.

În mesajul pe care vi-l propunem în continuare, Dumnezeu se exprimă în acţiunea Sa. Există câteva elemente fundamentale:

Dumnezeu iubeşte toţi oamenii şi-i invită la Mântuire. În iubirea Sa exprimă esenţa acţiunii Sale.

Dumnezeu pune o limită răului şi nu permite ca el să triumfe. El vine în ajutorul omenirii în orice epocă, situaţie şi moment, pentru ca răul să fie învins;

El ne dăruieşte toate mijloacele necesare. În mod special, dăruieşte omenirii un instrument sublim: pe mama Sa. Cine poate să transmită iubirea lui Dumnezeu ca ea, Mama cufundată în Dumnezeu?

Poporul deschis acţiunii Dumnezeului-Iubire primeşte impulsurile divine, sărbătoreşte viaţa şi cântă împreună cu psalmistul:

„Domnul te va păzi pe tine,

Domnul este acoperământul tău,

de-a dreapta ta.

Ziua soarele nu te va arde,

nici luna noaptea.

Domnul te va păzi pe tine de tot răul;

păzi-va sufletul tău.

Domnul va păzi intrarea ta şi ieşirea ta

de acum şi până în veac.”

(Ps 120,5-8)

Şi noi sărbătorim viaţa împreună cu voi şi vă binecuvântăm.

Tomislav Vlašić

Mesaj al Preasfitei Treimi

 

„Dumnezeu lucrează neîncetat pentru binele oamenilor. El are la inimă soarta fiecărui om şi a întregii omeniri. Nimeni, oricât ar fi de rău, nu este uitat de Dumnezeu. Credeţi, oare, că Dumnezeu îi pedepsește aspru pe cei care fac răul? Nu, ci mai degrabă ei sunt cei care se revoltă împotriva lui Dumnezeu. Isus Şi-a vărsat Sângele şi pentru aceşti fii răzvrătiţi, şi continuă să se jertfească pentru toţi în Sacrificiul Altarului. În fiecare Sfântă Liturghie celebrată pe Pământ, Isus continuă să moară şi să învie pentru toţi fiii Săi, în tot Universul, pentru că Dumnezeu este Iubirea absolută. Ca Tată care se gândeşte la voi toţi, trebuie să pună o limită acțiunii celor răi, şi ar fi vai şi-amar dacă nu ar face-o. Dar şi atunci când se opune răului, Dumnezeu respectă mereu libertatea voastră, şi dreptatea Sa e plină de îndurare. Dacă nu ar fi aşa, aţi trăi sub dictatura unui Dumnezeu nemilos, dar lucrurile nu stau aşa.

Fiecărui om, oricât ar fi de rău, Dumnezeu îi acordă mereu o altă şansă. Nimeni n-ar şti ce este, dacă Dumnezeu nu i-ar fi dat o altă şansă. De aceea, există speranţă pentru fiecare om; există speranţa unei schimbări, dacă și omul dorește acest lucru.

Dumnezeu luminează fiecare om; harul Său adie ca o briză şi-i poartă fiecărui om glasul Dumnezeu. Ar fi mincinos cel care ar spune că Dumnezeu nu există sau că nu se face simţit. Spiritul Sfânt se face simţit în voi mereu, dacă aveţi o fărâmă de bunăvoinţă. Lucrarea Sa e aceea de a vă aminti că sunteţi fiii lui Dumnezeu şi de a vă orienta către Mântuitorul, Isus Cristos. Din păcate, nu sunteţi întotdeauna dispuşi să primiţi Spiritul Sfânt şi să-L ascultaţi. Dacă, însă, ştiţi să primiţi raza Sa de lumină, care vă mângâie neîncetat, puteţi începe un proces de transformare a întregii voastre fiinţe, cu condiţia să fiţi sinceri şi să aveţi în voi hotărârea fermă de schimbare.

Dacă lucrurile stau aşa, urmează un alt pas fundamental: să vă oferiţi pe voi înşivă lui Dumnezeu şi să-I permiteţi să lucreze în voi. Dacă-I oferiţi viaţa voastră şi dacă doriţi să vă conformaţi legilor Sale, Isus Cristos începe în voi lucrarea Sa de Mântuitor: mai întâi, vă purifică de rău şi vă iartă, apoi vă încredinţează Mamei Sale, Preacurata Fecioară Maria.

Încredinţarea Mariei e de importanţă vitală: aşa cum fiecare om se naşte din trupul unei mame, după ordinea naturii, tot aşa, fiecare om renaşte în spirit dintr-o Mamă, după ordinea harului. Înţelegeţi bine acest lucru: dacă nu renaşteţi din pântecele Celei care L-a generat pe Dumnezeul-Om, nu veţi ajunge la plinătate, veţi fi slabi pe drumul vostru. Aţi risca să nu ajungeţi la ţintă, dacă Isus nu v-ar încredinţa Preacuratei.

E nevoie, însă, şi de încredinţarea voastră personală Mariei: şi voi trebuie să vă faceţi partea, lăsând în mâinile ei viaţa voastră, cu încredere. Mama ştie de ce anume aveţi nevoie; Inima sa bate la unison cu cea a Fiului Isus. Mama voastră Sfântă e toată curată şi vă indică drumul purităţii; ea e puternică şi vă apără de rău; şi, pentru că e Mamă, vă primeşte atunci când suferiţi şi vă înţelege, vă mustră blând atunci când greşiţi, dar nu vă răneşte niciodată, pentru că e cea mai gingaşă dintre mame.

Preacurata Fecioară Maria, capodopera lui Dumnezeu, v-a fost dată ca Mamă de Isus sub Cruce, ca să vă însoţească pe drumul de sfinţenie şi de întoarcere la Dumnezeu; nu vă va lăsa până când nu vă va pune la loc sigur, în braţele lui Dumnezeu. Nu o părăsiţi nici voi, dacă vreţi ca sfinţirea voastră să fie mai uşoară şi mai rapidă.

Acţiunea lui Isus vă conduce la Tatăl. Ce înseamnă asta? Înseamnă că Isus vi-L face cunoscut pe Tatăl, vă face să-L iubiţi, vă revelează iubirea pe care o are Tatăl pentru voi. Când ajungeţi să înţelegeţi şi să simţiţi vie în voi iubirea Tatălui, sunteţi făpturi noi şi nimic nu vă poate vătăma, nici chiar moartea. Sunteţi în mâinile Tatălui, din care nimeni nu vă poate răpi, după cum a spus Isus Însuşi (In 10,29).

Vedeţi, deci, că Dumnezeu nu împiedică nici un om să se apropie de bine, dimpotrivă, încearcă să-i atragă pe toţi la El. Aşa trebuie să faceţi şi voi, dacă sunteţi fiii lui Dumnezeu: nu judecaţi, nu condamnaţi, rugaţi-vă pentru toţi, şi pentru cei răi şi pentru cei care pe care-i considerați răi. Rugaţi-vă pentru cei care vi se împotrivesc şi vă amărăsc viaţa, şi nu vă va părea rău (Mt 5,43-48). Dumnezeu va face să cadă asupra voastră o ploaie de binecuvântări atât de abundentă, încât Îi veţi mulţumi toată veşnicia. Schimbarea lumii începe acolo unde omul se schimbă pe sine şi se comportă ca fiu al lui Dumnezeu. Nu uitaţi acest lucru! V-o spun şi vouă, celor care aţi făcut răul, celor care nu reuşiţi să vă iertaţi sau care nu aţi fost iertaţi de alţii: apropiaţi-vă de Dumnezeul care vă iubeşte şi vă iartă întotdeauna. Începeţi să trăiţi pentru El, iar El va fi alături de voi: va face din voi făpturi noi, vă va face colaboratorii Săi.

În fine, le spun celor care sunt sclavii lui Lucifer: există şi pentru voi o cale de ieşire, dar trebuie să vă angajaţi serios în a vă transforma radical gândul şi existenţa voastră şi în a repara răul făcut. Dumnezeu vă va ajuta, dar nu o poate face în locul vostru; de aceea, decideţi-vă pentru Dumnezeu, şi drumul se va deschide şi pentru voi.“

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s