Să străbatem şi să învingem moartea şi iadul

Attraversare e sconfiggere la morte e gli inferi

 

A început Postul Mare, un timp de pregătire intensă pentru Paşti. Cred că vrem cu toţii să-L urmăm pe Isus în trecerea Sa Pascală, de la moarte la viaţă, trecere care ne aşteaptă pe fiecare, în orice împrejurare a vieţii.

Ştim cu toţii că existenţa noastră este plină de circumstanţe nu întotdeauna roz. În familie, la locul de muncă, în relaţiile cu alţii, în diversele dificultăţi cu care ne confruntăm în fiecare zi, putem alege să  suportăm în mod pasiv evenimentele, sau să facem ceea ce Isus a făcut: să transformăm fiecare încercare într-o victorie, fiecare moarte într-o înviere. Cum? Oferindu-I lui Dumnezeu dificultăţile noastre, înălţându-I inimile şi gândurile noastre, rugându-se cu credinţă şi crezând cu tărie că El va şti transforma chiar şi răul în bine, pentru marea dragoste pe care o are pentru noi.

De multe ori, ne rugăm pentru a obţine ceva ce are o mare importanţă pentru noi, şi nu obţinem întotdeauna; suntem dezamăgiţi şi începem să ne certăm cu Domnul. Personal, prin încercările vieţii, am realizat că sensul profund al rugăciunii nu este acela de a-I  cere lui Dumnezeu să împlinească soluţia pe care o avem în minte; scopul rugăciunii este de a aduce fiecare situaţie înaintea lui Dumnezeu, de a o lăsa în mâinile Sale şi de a permite ca El să rezolve lucrurile, după gândirea Sa, care o depăşeşte cu mult pe a noastră.

În 28 februarie 2001, în Miercurea Cenuşii (ziua începerii Postului Mare), în timp ce mă rugam, am primit un mesaj de la Spiritul Sfânt. Vi-l propun, fiindcă mi se pare că vă poate fi util pentru parcursul spiritual din Postul Paştelui.

Vă doresc din inimă să experimentaţi  apropierea lui Isus în acest timp, până la a-L simţi viu în spiritul vostru, nu doar în ziua de Paşti, ci în fiecare zi a vieţii voastre.

 

Iată, deci, mesajul:


”Vă  binecuvântez acum, la începutul Postului Mare, pentru a putea pătrunde mai adânc în înţelegerea Misterului.


Ca şi copii ai lui Dumnezeu şi fii ai învierii, sunteţi chemaţi să treceţi prin moarte şi prin infern şi să le învingeţi. Nu vă faceţi griji despre cum şi când se va întâmpla acest lucru; fiţi doar conştienţi de faptul că v-a fost conferit harul pentru o astfel de sarcină, că nu veţi fi voi cei care o veţi împlini, ci Eu, în voi şi prin voi. Doresc să vă indic câţiva paşi.

Vă cer, în primul rând, să nu vă faceţi griji.
Cu cât vi se cere mai mult, cu atât vi se dă mai mult şi harul  de care aveţi nevoie. Dumnezeu nu vă va cere lucruri dincolo de capacitatea voastră. De aceea, încercaţi să alungaţi de la voi orice îngrijorare.


Vă recomand ca în acest timp să-L urmaţi în mod special pe Isus: la liturghie, veţi asculta cum Isus se pregăteşte să treacă prin moarte pentru a  intra  în gloria Sa. Urmaţi-L, ca pe Învăţătorul şi Păstorul vostru; urmaţi-L, prin imitarea vieţii Sale. Vă invit ca viaţa voastră să se conformeze din ce în ce mai mult cu Spiritul lui Cristos, să fiţi tot mai mult asemenea Lui, să vă transformaţi  prin El, permiţând ca El să domnească în voi, pentru că aceasta este împărăţia lui Dumnezeu.


Vă cer să aveţi încredere în viaţa lui Dumnezeu care se află în voi, în ciuda slăbiciunii voastre. Străduiţi-vă să nu vă lipsească încrederea în sine. Să ştiţi să vă atribuiţi justa valoare, să vă socotiţi demni de Domnul vostru, pentru că v-a chemat. Fără a vă considera nici mai buni, nici mai răi decât alţii, fiţi conştienţi că voi sunteţi Templul lui Dumnezeu; de aceea, cu ajutorul Meu şi sub călăuzirea Mea, străduiţi-vă să ajungeţi să aveţi adevărata stimă de sine.

De asemenea, încercaţi să nu permiteţi ca lucrurile, oamenii şi  situaţiile să  vă strivească, şi să vă împiedice să descoperiţi în voi înşivă demnitatea de fii ai lui Dumnezeu.
Întâiul obiectiv al satanei  este acela de a-l lipsi pe om de demnitatea sa de fiu al lui Dumnezeu; de aceea, să aveţi încredere în voi înşivă ca şi fii ai lui Dumnezeu, iubiţi şi aleşi de El. Voi sunteţi unelte în mâinile lui Dumnezeu; chiar dacă instrumentul în sine nu poate fi perfect, perfect este Cel care-l face să funcţioneze. Vă cer să aveţi această încredere în Dumnezeu şi în voi, ca instrumente ale lui Dumnezeu.


Străduiţi-vă în mod serios să vă abandonaţi păcatul.
Ştiu că depuneţi efort ca să fiţi mai buni, dar acest lucru nu este suficient: e necesar şi să nu rămâneţi paralizaţi din cauza păcatului. De aceea, vă îndemn să nu vă închideţi în voi înşivă ca într-o închisoare; lăsaţi-mi Mie cheile spiritului vostru, pentru a-i putea deschide porţile şi a vă reda libertatea. Misiunea mea este să vă scot din păcat şi din moarte, dar voi nu colaboraţi întotdeauna cu mine, şi, astfel, rămâneţi blocaţi în păcatul vostru. Permiteţi-Mi să vă eliberez în fiecare moment, deoarece Creatorul vostru doreşte acest lucru; El vă vrea liberi, pentru că liberi v-a creat.

De multe ori, faceţi greşeala de a vă judeca pe voi înşivă, şi acest lucru vă provoacă atâta suferinţă. Înţelegeţi, însă, că voi nu trebuie să vă judecaţi nici măcar pe voi înşivă; Dumnezeu este Cel care va judeca orice păcat. Vă recomand să nu vă umiliţi mai mult decât este necesar şi să nu vă învinovăţiţi până la a vă face rău; învăţaţi să vă priviţi păcatul şi slăbiciunea pentru a le oferi lui Dumnezeu, pentru ca El să vă ajute să le depăşiţi, fără traume şi sforţări inutile. Veţi avea harul de a face acest lucru, dacă îl  doriţi  cu sinceritate.

Vă invit să fiţi milostivi unii faţă de alţii, să priviţi păcatul şi limitele celorlalţi ca şi cum    le-aţi privi pe ale voatre: cu iubire, cu seninătate, fără a judeca.  Lăsaţi ca Stăpânul să-l judece pe servitorul Său; voi, mergeţi înainte. Încercaţi să nu vă închideţi, nici chiar în păcatele altora, să nu rămâneţi scandalizaţi şi nici să nu-i judecaţi. Lăsaţi  totul în mâinile lui Dumnezeu, Căruia Îi aparţin cheile abisului care se află în fiecare om.

Oferiţi-I lui Dumnezeu păcatele omenirii, aşa cum a făcut Isus. Atunci veţi fi preoţi ai Împărăţiei lui Dumnezeu, împreună cu Hristos; veţi fi instrumente de mântuire, o punte de lumină între Dumnezeu şi omenire.

În ceea ce priveşte postul şi renunţarea, vă recomand să fiţi echilibraţi. Dumnezeu vă cere să aveţi echilibru în toate; pe El nu-L interesează demonstraţiile de forţă şi de eroism atunci când faceţi penitenţă. Dumnezeu va fi mulţumit cu mici sacrificii. Să ştiţi că ceea ce Îi este cel mai plăcut lui Dumnezeu este inima deschisă Lui, convertirea voastră profundă, care este, de fapt, şi renunţarea adevărată. Renunţarea adevărată este renunţarea la sine şi la egoismul vostru, la tot ceea ce vă împiedică să ajungeţi la Dumnezeu.

Vă cer din nou să-Mi predaţi cheile vieţii voastre, să nu opuneţi rezistenţă la acţiunea mea. Omul are un defect: închide uşa sufletului său şi ţine cheile în buzunar. Eu însă vă sfătuiesc să-mi daţi mie cheile sufletului vostru, ca Eu să deschid sau să închid spaţiile dinlăuntrul vostru, în funcţie de necesităţile voastre,  pe care doar Eu le cunosc pe deplin. Deschid profunzimile voastre –  pentru a vă face să ieşiţi din voi înşivă, le închid – pentru a vă proteja de rău. Totul trebuie menţinut într-un echilibru perfect în voi: dăruirea voastră şi închiderea voastră – atunci când este necesar. Nu vorbesc de închidere într-un sens negativ, desigur, ci ca protecţie în faţa răului. Prin urmare, nu mai ţineţi cheile in buzunar, daţi-Mi-le Mie!

Paşii pe care vi i-am arătat sunt foarte importanţi; străduiţi-vă să-i puneţi în practică! Vă binecuvântez, binecuvântez drumul vostru din Postul Paştelui, şi pe toţi cei care vă sunt dragi. Dacă-L urmaţi pe Maestru, şi voi veţi fi maeştri pentru alţii; amintiţi-vă însă că, pentru a fi maeştri, trebuie să fiţi mai întâi  ucenici. Atunci când veţi fi ucenici perfecţi, veţi fi şi maeştri.

Vă binecuvântez în numele Tatălui, al Fiului şi al Spiritului Sfânt. “

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s